Shapley's M-T-G Original

€25,95
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 weken

Al in 1938 ontwikkelde een kapper in Florida een product om de hoofdhuid van zijn klanten te behandelen. Al snel bleek dat het ook prima geschikt was voor de gevoelige huid van paarden. M-T-G Original bewijst zichzelf als bijna 80 jaar en wordt door dierenartsen aanbevolen voor de behandeling van huidproblemen als gevolg van schimmels en/of bacteriën. 

M-T-G Original behandeld verschillende huidaandoeningen snel en makkelijk. Vaak wordt na één dag als een positief effect gezien. M-T-G Original wordt succesvol ingezet bij o.a. ; rainrot, mok, rasp, exceem, jeuk, roos, en schuurplekken. Door de dubbele werking op zowel bacteriën als schimmels gebruiken een aantal van onze klanten het ook als ondersteuning bij white line disease en bij de behandeling van een losse wand. 

M-T-G Original is zo samengesteld dat het de oorzaak van de huidaandoening aanpakt. De huid krijgt de kans of zichzelf te herstellen. De speciale ingrediënten verzorgen de huid en de vacht rond de aangedane plek en stimuleren de aanmaak van nieuwe haren. Direct verlichting van vervelende jeuk en in 3-5 dagen zie je ook de vacht herstellen.

M-T-G Original is makkelijk en zuinig in gebruik. Masseer een klein beetje in de vacht , op de huid. Het beste kun je korstjes gewoon laten zitten. Die laten vanzelf los als de huis zich hersteld. Tussen twee behandelingen hoef je het product niet uit te wassen. Als de huid voldoende hersteld is kun je de resten uitwassen met Shapley’s Hi Shine, de shampoo die hier voor ontwikkeld is. Kleinere plekken kun je ook afvegen met Shapley’s Easy Out. TIP....gebruik Easy Out ook om snel je handen te reinigen na het aanbrengen van M-T-G Original.

M-T-G Original heeft één bijwerking, een hele prettige bijwerking... Het is een zeer effectief haargroeimiddel! manen en staart groeien soms wel 5-10 centimeter per maand bij het wekelijks gebruik van M-T-G. Het is uitgebreid getest en bewezen dat haar sneller groeit en meer volume kruipt door dit product. Een wonder ? Nee, eigenlijk niet. M-T-G Original zorgt voor de optimale omstandigheden voor de haarfollikels. Daardoor kan het haar beter groeien en blijft het soepel en zacht waardoor het minder snel afbreekt. Het enige wat je hoeft te doen voor mooie gezonde manen en een vollere staart is één keer per week M-T-G aanbrengen op de manenkam en op de huid van het staartbot. Niet uitspoelen!

M-T-G Original kun je ook voor andere dieren gebruiken om hun huidproblemen te behandelen. Bijvoorbeeld hotspots bij honden, een droge huid bij katten of zelfs ringschurft bij koeien.M-T-G Original is zo veilig en door en door getest dat je het zonder problemen als haargroeimiddel voor jezelf zou kunnen gebruiken. Maar omdat je waarschijnlijk niet de hele dag naar je paard wilt ruiken kunnen we je voor humaan gebruik een afgeleid product aanbieden. Sulu Max Grow, de zelfde werkzame ingrediënten maar met een veel aantrekkelijkere geur ...

Tips & Tricks

  • Schud de fles goed voor gebruik. Er kan wat residu op de bodem van de fles bezinken. Tijdens gebruik ook af en toe rustig schudden.
  • Rechtstreeks op de plek aanbrengen. Net voldoende gebruiken. Niet zoveel dat het gaat druipen. Less is more.
  • Probeer eventuele korstjes niet te verwijderen. Dit kan pijnlijk zijn en de huid irriteren. Korstjes vallen er vanzelf af als de huid eronder geheeld is.
  • Als mokplekken genezen zijn kun je met M-T-G de gevoelige nieuwe huid beschermen om nieuwe besmetting te voorkomen.
  • Deel nooit borstels en dekens. Huidproblemen, m.n. als ze veroorzaakt zijn door bacteriën en/of schimmels zijn besmettelijk. Was regelmatig alles wat in contact komt met het paard dat je behandeld. Daarmee voorkom je herbesmetting. Borstels kun je ontsmetten door ze te wassen in een oplossing met bleekwater (Chloor) Goed uitspoelen !
  • M-T-G Original wordt gemaakt op een olie basis. Hierdoor wordt de huid gevoeliger voor de zon en is zonnebrand een risico. Op erg zonnige dagen bevelen wij aan om M-T-G in de vroege avond aan te brengen.
  • M-T-G Original wordt een beetje warm bij het aanbrengen. Dit stimuleert de doorbloeding. Op behandelde plekken is het daarom beter om geen bandages aan te brengen.
  • M-T-G Original hoeft tussen twee behandelingen niet uitgewassen te worden.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen