Pro Kalm

€13,63
Beschikbaarheid: In backorder
Levertijd: 3-4 weken

• Uitgeroepen tot beste kalmerende product in Engeland*

• Helpt paarden te presteren op hun werkelijke niveau

• Verhoogt de concentratie

• Beschikbaar als dagelijks supplement en als pasta

• 1.1kg emmer voor gemiddeld 5 weken

• 3.3 kg emmer voor gemiddeld 4 maanden (uitsluitend op aanvraag)

Prokalm werkt rustgevend zonder sloom te maken. Een uitkomst in spannende of veeleisende situaties. Ook geschikt om stereotype gedrag als gevolg van stress (bijv. kribbebijten, weven, schrapen etc) te doorbreken. Dit innovatieve product verhoogt de concentratie en helpt jouw paard om zijn/haar volledige potentieel te benutten. Dit supplement werkt snel en effectief . Al binnen 30 minuten na het voeren werkt is er een meetbaar effect. ProKalm verdooft niet en heeft geen invloed op de gangen. Een unieke combinatie van kruidenextracten en aminozuren. Bevat geen Valeriaan, Magnesium en Tryptofaan. Voldoet volledig aan de FEI regels (BETA NOPS goedgekeurd).

In een onderzoek onder 1500 gebruikers is ProKalm als beste uit de bus gekomen*. Daar zijn we best trots op. ProKalm helpt om uw paard zijn volle potentieel te gebruiken. Het is een unieke formule die snel werkt (binnen 30 minuten) terwijl de effecten wel tot 8 uur aanhouden. in een lage dosering haalt t net de scherpe randjes er af terwijl een gemiddelde of hogere dosering goed werkzaam is in situaties die veel vragen van jouw paard (bijv. scheren, beslaan etc.). ProKalm is beschikbaar als dagelijks supplement maar ook als een pasta en kan daardoor gebruikt worden waar nodig. Eenmalig op het wedstrijdterrein of op dagelijkse basis voor een meer constante prestatie.

(*test onder 1500 klanten; Helme, J. and Dumbell, L. (2009) Equine Centre, Hartpury College, Hartpury, Gloucester, UK)

Wat is ProKalm?  Een innovatief product dat jouw paard helpt om zijn/haar volledige potentieel te benutten en dat concentratie verhogend kan werken. Een snelwerkend en effectief supplement dat al binnen 30 minuten na het voeren werkt. Een unieke combinatie van kruidenextracten en aminozuren. Bevat geen Valeriaan, Magnesium en Tryptofaan. ProKalm verdooft niet, heeft geen effect op de gangen of de prestatie. Beta Nops goedgekeurd

Waarom?  Omdat ook ieder goed opgevoed paard een individu is. Soms is een beetje extra hulp gewoon welkom.

Wanneer?  ProKalm is perfect for “taking the edge off” wanneer jouw paard dat nodig heeft. In een spannende of uitdagende situatie volstaat een gemiddelde of iets bovengemiddelde dosering. ProKam kan naar wens worden ingezet. Als dagelijkse ondersteuning of alleen op wedstrijddagen.

Hoe? Je kunt ProKlam het best toevoegen aan het dagelijkse rantsoen.  Het effect begint al binnen 30 minuten en kan tot 8 uur aanhouden. Je kunt variëren met hoeveelheid om het gewenste effect te bereiken. Sommige paarden hebben meer van dit product nodig dan andere. In de hoeveelheid en tijd kun je variëren , afhankelijk van het gewenste effect.

Bijvoorbeeld;

Voor een sterk effect bijvoorbeeld voor, bekappen, beslaan, of voor paarden die bij de eerste weidegang erg fris zijn; 2-4 schepjes over het voer bij een paard van 500 kg of  één volle pasta-spuit. Het effect van de dosis kan al binnen 30 minuten worden waargenomen en kan tot 8 uur aanhouden.

Voor een licht tot gemiddeld effect, bijvoorbeeld voor het rijden of bij transport, 1-2 schepjes over het voer per 500kg paard of een volle dosis pasta 1-2 uur voor de activiteit.

Voor een effect over langere tijd , bijvoorbeeld bij stress gerelateerde stalondeugden (oa.kribbebijten, weven etc.) raden wij aan   1-2 schepjes over het voer, zowel s ochtends als ’s avonds. Minimaal 7 dagen achter elkaar. Voor het eerste gebruik kun je het best beginnen met 2x pd. 2 schepjes (a 25 ml). Als het effect te sterk is dan reduceren. Als na twee dagen blijkt dat het effect niet sterk genoeg is verdubbelen. Desnoods na nog eens 2 dagen nogmaals verdubbelen.

Waarom geen magnesium ?

Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat magnesium een kalmerend werkt bij paarden. Omgekeerd is het wel zo dat een paard dat last heeft van stress sneller zn magnesium vooraad opgebruikt en daardoor eerder te kampen kan krijgen met een magnesiumgebrek. 

Waarom geen valeriaan?

Valeriaan wordt door de FEI aangemerkt als verboden middel. Bij het gebruik van middelen die valeriaan bevatten kan valeriaanzuur worden aangetoond. Dit wordt aangemerkt als dopinggebruik.

Waarom geen Tryptofaan?

Tryptofaan geeft een signaal af aan het lichaam dat er een staat van uitputting wordt bereikt. Daardoor heeft Tryptofaan een negatief effect op de prestaties.

Beschikbaar in 192 gr probeer verpakking, 1.1 kg emmer, 3.3 kg emmer en gebruiksklare pasta dosering.

 

 

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen