HorseGut Balancer

€58,74
Beschikbaarheid: In backorder
  • Houdt darmen gezond en zorgt voor een goede spijsvertering
  • Uitgebalanceerde combinatie van Pre and Pro-Biotica
  • Optimaal niveau van levende gistcellen
  • WINAAR van de  BETA International Innovation Awards
  • 1.5 kg emmer voor 3 maanden
  • Al na 1 week effect 

Wat is Gut Balancer? 

Gut Balancer is een uitgebalancerde mix van pre- en pro-biotica en bevat gepatenteerde levende gistcellen die gegarandeerd in een voldoende concentratie de darmen bereiken om daar ook echt bij te dragen aan een goede vertering. Door BETA uitgeroepen tot meest innovatieve paardensupplement. En dat is niet voor niks..Met de normale hoeveelheid waarin je Gut Balancer voert geef je n.l. veel meer gistcellen dan met elk ander product dat op dit moment verkrijgbaar is. Gut Balancer werkt snel en effectief. Het bevat ook een bron van Manno Oligosacchariden (MOS) en Betaglucaan die de groei van goede, gezonde darmbacteriën stimuleren en die mycotoxine binden die ontstaan bij de inname van schimmels zoals die soms voorkomen in mn hooi. Twee onafhankelijke studies laten al binnen 1 week resultaat zien.  (zie grafiek)

pastedGraphic.png

 

Waarom? 

Verteringsmoeilijkheden bij paarden kunnen tot serieuze problemen leiden als ze niet adequaat behandeld worden. Paarden zijn voor de opname van voedingsstoffen volledig afhankelijk van de fermentatie (gisting) van de voeding in de dikke darm. Daar wordt plantaardig materiaal door middel van verschillende bacteriën omgezet in bruikbare voedingsstoffen. Verandering in dieet, stress, of training kan er voor zorgen dat er on-balans ontstaat tussen de verschillende bacteriën. Hierdoor verandert het darmevenwicht en krijgen slechte bacteriën de kans om explosief te groeien. Hetzelfde kan gebeuren met mycotoxine (veroorzaakt door nagenoeg onzichtbare schimmels). Mycotoxine komt helaas veel voor in paardenvoer en is zonder laboratoriumonderzoek niet aan te tonen. Mycotoxines kunnen verantwoordelijk zijn voor slechte groei, slechte conditie, verminderde prestatie etc. 

Waarom is onze Gut Balancer Uniek?

Science Gut Balancer bevat beschermde gistcellen van het type Saccharomyces Cerevisiae. Doordat we deze gistcellen verpakt hebben in granules gemaakt van dode gist is de levende gist beschermd tegen maagzuur, warmte en vocht. Daardoor bereiken veel meer levende gistcellen de dikke darm en kunnen ze beter hun werk doen. Micro-organismen zoals gist hebben een positief effect op de gezondheid en worden vaak aangeduid met pro-biotica, wat eigenlijk niks ander betekend als ’vóór het leven’ In de darmen kunnen pro-biotica, zoals deze vorm van levende gist, de balans tussen goede en slechte bacteriën gezond houden. Voorwaarde hiervoor is wel dat de pro-biotica in de goede hoeveelheid moet worden gegeven. En in een vorm waarin ze de zure condities in de maag en de dunnedarm kunnen overleven. Door het gepatenteerde systeem waarmee Gut Balancer dit bereikt kunnen we garanderen dat de optimale hoeveelheid levende gist aankomt in de dikke darm, daar waar t nodig is. Hierdoor blijft de natuurlijke werking van de dikke darm ondersteund, worden voedingstoffen beter opgenomen en verloopt de vertering van (ruw)voer optimaal.

Wanneer?

Gut Balancer moet dagelijks gevoerd worden voor een gezond maag-darmkanaal, goede darmwerking en een goede vertering. Gut Balancer is ook een fijn product voor oudere paarden, paarden die moeilijk in conditie te houden zijn en paarden die conditie lijken te verliezen. Gut Balancer kan gevoerd worden aan paarden en pony’s met een verstoorde darmwerking, o.a. door verandering in voeding, stress gerelateerd, reizen of competitie etc. 

 

Gebruiksaanwijzing

1 afgestreken schepje =  25ml (21g)

geeft 20g levende gist,  gelijk aan  2.1 x 10^11 CFU en 1g gist celwanden met MOS en Betaglucaaan.

 

Onderhoud – Ondersteuning darmfunctie;

Pony (ongeveer 250kg) 1 schepje

Paard (ongeveer 500kg) 1 schepje

Groot paard (ongeveer 750kg) 2 schepjes

 

Voor paarden met  natte/dunne mest, slechte conditie, gewicht verlies;

Aantal schepjes per dag gedurende 7 dagen achter elkaar;

Pony (ongeveer 250kg) 2 schepjes

Paard (ongeveer 500kg) 2 schepjes

Groot paard (ongeveer 750kg) 3 schepjes

 

*Als na 3 dagen de mest nog te dun blijft dan mag deze dosis de volgende 3 dagen verdubbelt worden. Terugbrengen naar een onderhoudsdosis na 7 dagen. 

 

Actieve Ingredieënten (per kg): Beschermde  levende gist, Saccharomyces cerevisiae 9 x 10^12 CFU ,Mannanoligosaccharide (MOS) & Betaglucaan 48g

 

 
 
 
 
 
 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen