Gastro-kind maagsupport

€86,98
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagen
  • Snel een gezonde maag
  • Houdt maagzuur onder controle
  • Ontwikkeld door dierenartsen en voedingsspecialisten
  • Winnaar van de International Innovation Award 2017
  • Bevat 9 actieve ingrediënten
  • 5.6 kg emmer voor ongeveer 1 maand

 Gastrokind is een natuurlijke formule die ontwikkeld werd door een team van vooraanstaande wetenschappers, voedingsdeskundigen en dierenartsen. Gastrokind zorgt voor een gezond maagslijmvlies, verzacht de maagwand, houdt de hoeveelheid maagzuur onder controle en ondersteund de natuurlijke afweer tegen ontstekingen.

Gastrokind kan worden gegeven voor, tijdens en/of na een behandeling, door de dierenarts, van maagklachten en heeft een ondersteunende werking op de behandeling.

In 2017 kreeg Gastrokind de Beta Internationale Innovatie prijs.

Citaat uit het juryrapport;” Dit product voldoet volledig aan de NOPS en UFAS standaard. De ingrediëntenlijst is transparant. De ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong.  Doormiddel van gedegen klinisch onderzoek is bewezen dat dit middel succesvol gebruikt wordt als aanvulling op reguliere medicatie door dierenartsen in het geval van maag-darm klachten.”

 

Wat hebben we er in gestopt?

 Ficus glomerata extract - Ficus glomerata of kluster vijg, is een groenblijvende loofboom die veel voorkomt in India en Zuidoost Azie. Delen van de vrucht zijn rijk aan fenolen, flavonoiden, fytosterolen en terpenoiden en vormen daardoor een krachtig antioxidant (Eshwarappa et. al. 2015). Studies waarbij een extract van de Ficus Glomerata  werd gebruikt hebben laten zien dat de maagwand beschermd wordt, de zuurgraad werd verlaagd en dat de hele maagomgeving rustiger en gezonder werd.

 Appel Pectine en Lecitine - Pectine en Lecitine complexen worden al lang bestudeerd in paarden supplementen. Ze zorgen voor slijmafzetting op de maagwand (Koller, 2010) waardoor de maagwand beschermd wordt tegen de invloed van het maagzuur. Studies bij paarden laten zien dat een combinatie van Pectine/lecitine, Magnesium Hydroxide en Saccharomyces cerevisiae (levende gisten) dit effect versterken.

 Saccharomyces cerevisiae – Gist cellen, zijn rijk aan thioredoxine. Deze proteine komt voor in alle cellen van zoogdieren en zijn een bekend antioxidant. Aangetoont is dat het toevoegen van deze proteïne aan paardenvoeding helpt om de maagwand te beschermen.

 MgOH – Magnesium hydroxide;  gecombineerd met pectine/lecitine en Saccharomyces cerevisiae voor een gezond maagslijmvlies.

 Alfalfa – Recent onderzoek aan de Texas A&M University heeft uitgewezen dat het voeren van Alfalfa een preventieve en therapeutische werking heeft bij de behandeling van maagzweren. In een 28 daagse onderzoek zijn 24 jaarlingen in twee behandelgroepen gehouden.Groep1 werd gevoerd met Bermuda hooi en Groep2 met Alfalfa. De paarden werden voor en na de testperiode onderzocht d.m.v. endoscopie, daar was te zien dat Groep2 veel minder maagzuur produceerde. Alfalfa heeft dus een gunstig effect op de vermindering van maagzuurproductie. Alfalfa wordt ook toegevoegd voor de houdbaarheid en smakelijkheid.

 Vitamine C – Naast Vitamine E, is Vitamine C is de belangrijkste anti-oxidant. Het gehalte Vitamine C in ruwvoer neemt snel af na de oogst. Vitamine C heeft een positief effect op het maagslijmvlies zonder dat het de werking van bijvoorbeeld Omeprazol beinvloedt (Kohler , 2010) daarom kan het worden gegeven tijdens een behandeling tegen bijv. maagzweren door de dierenarts.

 Vitamine E – Vitamine E is bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Veel minder bekend is dat ook Vitamine E de hoeveelheid maagzuur verminderd en de totale zuurgraad verlaagd. (Cuevas,2011; Huilgol, 2014)

 Selenium – Selenium is belangrijk voor een goede weerstand en voor de juiste werking van Vitamine E en C. Als je je aan de voorgeschreven dosering houdt hoef je niet bang te zijn voor een overdosering Selenium.

 

 Gebruiksaanwijzing

1 schepje (150ml) = 94gr

Onderhoudsdosering voor paarden onder behandeling van maagklachten of ter ondersteuning van een gezonde maagfunctie;

 Pony (ongeveer 250kg) 2 x 150ml schepjes per dag, verdeelt over minimaal 2 voermomenten.

 Paard (ongeveer 450-550kg) 2 x 150ml scoops per dag, verdeelt over minimaal 2 voermomenten.

 Groot paard (ongeveer 750kg) 3 x 150ml schepjes per dag, verdeelt over minimaal 2 voermomenten.

 

Paarden onder behandeling voor maagklachten, 7-14 dagen vóór over wordt gegaan naar een onderhoudsdosering.

 Pony (ongeveer 250kg) 3 x 150ml sceptres per dag, verdeelt over minimaal 2 voermomenten.

 Paard (ongeveer 450-550kg) 4 x 150ml schepjes per dag, verdeelt over minimaal 2 voermomenten.

 Groot paard (ongeveer 750kg) 6 x 150ml schepjes per dag, verdeelt over minimaal 2 voermomenten.

 

Als de symptomen terugkomen, niet verbeteren of verergeren svp contact opnemen met uw dierenarts.

 

 Actieve ingrediënten  (per 300 ml/188 gr= onderhoudsdosering voor paarden) Fruitextracten 37.5 gr; Gist 13,5 gr; Magnesium Hydroxide 6,8 gr; Lecitine 6,8 gr; Appel pectine 3,4 gr; Vitamine C 3,4 gr; Vitamine E2000 IU; Selenium 0,7 mg. 

Samengesteld; Fruitextracten, Appel pectine, Lecitine, Gist, Magnesium Hydroxide, Vitamine C, Vitamine E, Selenium , Alfalfa.

 Toevoegingen (per kg): Vitamine E (uitsluitend rac-alphatocopherol acetaat , 3a700) 10,695 IU/kg; Selenium als Sodium seleniet (E8-selenium) 3,74 mg/kg

 

 

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen