EnerGex Energie

€13,63
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagen
  • Snelle en veilige energiebron
  • Voor, tijdens of na inspanning
  • Stabiel glucose niveau
  • Voor aanhoudende prestaties
  • 2 kg emmer voor ongeveer 2 maanden
  • ook beschikbaar als pasta (60 gr)

     

Wat is Energex?

EnerGex is ideaal voor gebruik voor-,tijdens of na het vragen van inspanning. Energex is een energiebooster voor soms net iets tè rustige paarden. Energex kan ook gebruikt worden om het bloedsuiker niveau op pijl te houden als er om een of andere reden minder voer wordt opgenomen (bijv. tijdens het reizen en bij verminderde eetlust). EnerGex is een veilige bron van langzame koolhydraten (= energie) in tegenstelling tot enkelvoudige suikers wordt je paard niet heet en heeft het geen storend effect op je prestaties. Door de lage glycemische index wordt de glucose langzaam afgegeven aan het bloed. M.a.w. de bloedsuikerspiegel blijft stabiel en heeft geen last van snelle pieken of dalen. Daardoor is de energieafgifte stabiel en langdurig. Door het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel zorgt Energex ervoor dat het natuurlijke lichaamsvet kan worden aangesproken tijdens de training. Hierdoor wordt het uithoudingsvermogen verhoogd. Energex geeft 1674 KJ per 100g (100 KJ meer dan haver, zonder het heetmakende effect). Energex is Beta Nops goedgekeurd

Waarom? Prestaties worden bijna altijd beperkt door de reserves die de spieren kunnen leveren, de zgn glycogeen reserves. Tijdens intensieve inspanning wordt de in de spieren aanwezige glycogeen voorraad gebruikt om energie te leveren. Het lichaam kan zelf de snel beschikbare glycogeen voorraad aanvullen als er snel voldoende koolhydraten worden opgenomen. Bij een verminderde voedingsopname door onvoldoende eetlust, korte hersteltijd of een verstoorde darmfunctie (door bijv. wedstrijdstress) lukt dit onvoldoende waardoor prestaties sterk teruglopen. Doordat Energex makkelijk wordt opgenomen kun je sneller de noodzakelijke glycogeen voorraad aanvullen. Hierdoor wordt je training effectiever en komen de prestaties beter in balans. Jouw paard blijft beheersbaar en kan toch maximaal presteren.

Wanneer? EnerGex kan gegeven worden vóór inspanning om het energieniveau te verhogen en aan paarden met een verminderde eetlust bijvoorbeeld door (reis)stress. Ook paarden op hogere leeftijd en paarden die slecht in conditie te houden zijn kunnen veel baat hebben bij EnerGex. Je kunt EnerGex geven als dagelijks supplement om een constant energie en/of conditie niveau te houden. EnerGex is ook leverbaar in een smakelijke pasta om tijdens wedstrijden of events te geven. Bijvoorbeeld net voor die belangrijke ronde of als de vermoeidheid begint toe te slaan. 

 

Hoe?

1 Afgestreken schepje= 25ml (20g).

Als energie booster:

Mix de aanbevolen hoeveelheid door het voer 2-4 uur voor inspanning;

Pony (ongeveer 250kg) 2 schepjes

Paard (ongeveer 500kg) 3-4 schepjes

Groot paard (ongeveer 750kg) 3-4 schepjes

 

Voor uithoudingsvermogen en sneller herstel;

Mix EnerGex dagelijks door het voer. Gebruik maximaal;

Pony (ongeveer 250kg) 2-3 schepjes

Paard (ongeveer 500kg) 2-4 schepjes

Groot paard (ongeveer 750kg) 2-4 schepjes

 

Voor het gebruik als snel werkende energiebooster (bijvoorbeeld op concours) raden wij aan om de EnerGex pasta (orale spuit) te gebruiken. Deze is gebruiksklaar en heeft direct effect. 

 

 
 
 
 
 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen