Complete Electrolytes

€13,63
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagen
  • Voor alle paarden die inspanning verrichten.
  • Bevat alle noodzakelijke elektrolyten, natrium (Na), chloride(Cl), kalium(K), calcium(Ca) en magnesium(Mg).
  • Voor constante prestatie.
  • Extra zacht voor de maag van uw paard (micro-encapsulatie technologie)
  • 2 kg emmer voor ongeveer 6 weken
  • ook beschikbaar in 10 kg emmer en pasta dosering

Complete Electrolytes is een licht verteerbare volledig uitgebalanceerde electrolyte die zacht is voor de maagwand en die electrolytes kan compenseren die tijdens inspanning verloren gaan. Een niet optimale electrolytenbalans is vaak de oorzaak van slechte prestaties bij wedstrijdpaarden. Het geven van aanvullende elektrolyten is echter niet altijd makkelijk. Van electrolyten is bekend dat ze irritatie aan het maagslijmvlies kunnen veroorzaken. Met name bij sportpaarden die al lichte maagklachten hebben kan dit er toe leiden dat voeding en supplementen daardoor niet goed worden opgenomen. Verder is bekend dat elektrolyten maagzweren kunnen irriteren of zelfs veroorzaken. Complete Electrolytes van Science voorkomt deze problemen door dat de 5 belangrijkste electrolyten , natrium, chloride, kalium, calcium en magnesium door de micro-capsulatie pas oplossen in de dunne darm. Daar is de opname optimaal en op die manier is de toediening van elektrolyten veel vriendelijker voor de maag dan met de gebruikelijke electrolytensupplementen.

 

 

Waarom?

De vijf belangrijkste electrolyten; natrium, chloride, kalium, calcium en magnesium zijn belangrijke bouwstenen voor het functioneren van de zenuwen en spieren, onderhoud van de vochtbalans, de vertering, nieren, longen en hart. Een electrolyten tekort leidt tot spierproblemen en een afnemende prestatie. Paarden die moeten presteren verliezen relatief veel electrolyten dmv zweten en ontlasting en urine. Harder werken, langer werken en onder warme omstandigheden werken, het zijn allemaal factoren die er voor zorgen dat de lichaamstemperatuur oploopt en er meer vocht en dus electrolytes worden uitgescheiden. In een liter paardenzweet zit ongeveer 3.5 gr natrium, 6 gr chloride, 1.2 gr kalium en 0.1 gr calcium. Een paard dat stevig zweet verliest wel 5 liter vocht per uur ! Dat is dus ongeveer 50 gr. van de essentiële electrolyten. Dit tekort kan niet snel worden aangevuld door middel van de normale voeropname. In een normaal dagrantsoen (paard van 600 kg) zit ongeveer een totaal van 100 gr electrolyten. Dit zou dus betekenen dat het paard bij 2 uur flink zweten minimaal 2x zijn dagrantsoen zou moeten eten om het verlies te compenseren.

 

Wanneer?

Bijvoorkeur iedere dag. Het wordt normaal gevonden om alleen vlak voor en tijden inspanning electrolyten te geven. Maar beter zou zijn om de toediening van elektrolyten tijdens het (zomerse)wedstrijdseizoen een onderdeel van je dagelijkse routine te maken. Dan is het niet nodig om bij groot vocht verlies ineens een grote hoeveelheid te geven. Het kan weken duren voor een eenmaal ontstaan tekort in het lichaam weer is aangevuld. Abrupte (over)dosering van electrolytes kan een tegengesteld effect hebben. Omdat Complete Electrolytes van Science veel veiliger gevoerd kan worden dan andere preparaten is dit goed geschikt om dagelijks te voeren.

Beschikbaar in 2 kg emmer voor ongeveer 6 weken. In 10 kg emmer bijvoorbeeld voor meerdere paarden en in 60 g pasta om extra elektrolyten te geven vlak voor, tijdens of direct na inspanning.

(10 kg emmers uitsluitend op aanvraag)

 

Hoe?

Als je Complete Electrolytes dagelijks voert en niet alleen tijdens inspanning dan zorg je voor een goede balans in de elektrolyten waardoor het drinken wordt gestimuleerd en de eetlust wordt bevorderd

 

Afgestreken schepje per dag = 25ml (28g). 

Mate van inspanning:     Pony (250kg+)     Paard (500kg+)     Groot paard (750kg+)

Onderhoudsdosering         0.5                             1                        1.5

Gemiddeld                          1                           1 1/2                       2

Zwaar en/of warm weer       2                           3-4                        4-5

                                                 

Actieve ingrediënten:100g of Complete Electrolytes levert:Natrium 20.0g ,Chloride 38.9g ,Kalium 8.3g ,Calcium 0.6g, Magnesium 0.4g

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen