4Feet Hoefsupplement

€52,21
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagen
  • Verbetert de hoefconditie
  • Voorkomt brokkelen en barsten
  • Vermindert gevoeligheid
  • Bevat bewezen ingrediënten 
  • Voor gezonde huid en vacht
  • 2kg emmer voor ongeveer 6 maanden 

 

Wat?

4Feet is een specialistisch voedingssupplement. Het bevat een hoge concentratie D-Biotine en Calcium die beide nodig zijn voor de groei en gezonde ontwikkeling van de hoeven. We gebruiken een vorm van Biotine met een hoge biologische beschikbaarheid. Dat wil zeggen; makkelijk opneembaar en dus betere resultaten.

Waarom? Een slechte hoefconditie  komt voor bij alle rassen en paarden en pony’s en kan leiden tot allerlei verschillende klachten. Variërend van een licht ongemak tot ernstige problemen. Een paard is voor zijn bestaan afhankelijk van een goed hoefmechanisme en omdat het wel tot een jaar kan duren voor een hoef weer gezond is aangegroeid is het beter om problemen te voorkomen dan te genezen.

In veel hoefsupplementen wordt gebruik gemaakt van verschillende vitaminen, mineralen, gisten etc. Er is echter maar één ingredient waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het een bijdrage levert aan gezonde hoeven en dat is D-Biotine.

Meer weten? Ga dan even naar de alinea “onderzoek naar D-Biotine” onderaan deze bladzijde.

Wanneer?

4Feet wordt gegeven als een dagelijks supplement om de kwaliteit en groei van de hoeven te verbeteren. Het is ideaal voor paarden met bijv. een slechte hoornkwaliteit, die regelmatig hun ijzers verliezen, waarvan hoeven brokkelen of waar hoefscheuren voorkomen. Houd er wel rekening mee dat hoeven relatief langzaam groeien. Het duurt dus 6-9 maanden tot het resultaat goed zichtbaar is. 

 

Hoe?

Afgestreken schepje =  2.5ml (4g).

Pony (ongeveer 250kg) 2 schepjes

Paard (ongeveer 500kg) 3 schepjes

Groot paard (ongeveer 750kg) 4 schepjes

3 schepjes per dag (12 gr) bevat; D-Biotine 25mg en Calcium 4080mg

 

 

Onderzoek naar D-Biotine:

Er wordt veel onderzoek gedaan naar factoren die van invloed zijn op de kwalliteit van paardenhoeven. Hieronder een greep uit gepubliceerde onderzoeksrapporten;

-Een recent Zweeds onderzoek (Johnson, 2013) heeft aangetoont dat de overerfbaarheid  van “hoefgezondheid” erg laag is. Stalmanagement (voeding, hoefverzorging, hoefsmid  etc. etc.) is veel bepalender om gezonde hoeven te houden dan genetische factoren. Het is dus voor paardeneigenaren mogelijk om de hoeven gezond te houden door goede gewoonten en voeding. 

-In een onderzoek onder oudere paarden (15+) in Ierland (2012) werd gevonden dat 80% van deze paarden afwijkende hoeven had. Meerdere studies tonen aan dat het langdurig supplementeren van D-Biotine dit kan voorkomen. Door D-Biotine bij te voeren in een hoeveelheid van 0.031-0.037 mg/kg lichaamsgewicht (bij een gemiddeld paard is dat 15,5-18,5 mg per dag)voor minimaal 10 maanden wordt de hoornkwaliteit van de hoeven significant verbeterd (Wintzer 1986

-Al in 1984 werd er onderzoek(Comben, 1984) gedaan onder een groep van 40 paarden, allen met een slechte kwaliteit hoeven. Door een hoge concentratie Biotine (1 van de 8 B-Vitamine) te geven gedurende negen maanden werd bij alle behandelde paarden een verbetering van hoeven gezien (hardheid, confirmatie en dichtheid) Daaruit werd de conclusie getrokken dat het supplementeren van geconcentreerde D-Biotine in een hoeveelheid van 10-30 mg/dag (gewichtsafhankelijk) over een periode van 6-9 maanden een gunstige bijdrage levert bij de recovery van slechte hoeven.

-Onvoldoende Biotine werd gevonden in paarden met slechte hoeven (Josseck, 1995 en Zeker ,1995) Dagelijks toedienen van een supplement met 20 mg D_Biotine verbeterde de dichtheid van de hoefwand na 9 maanden (Josseck, 1995) en de hoefstructuur en hoefwandsterkte  na 33-38 maanden (Zenker ,1995).

-Ook onderzoeken die onafhankelijk van universiteiten werden uitgevoerd suggereren dat 10-30 mg Biotine per dag de hardheid en de samenhang van de hoeven kan verbeterende bij paarden die in eerste instantie slechte hoeven laten zien. (Kempson, 1987).

-(Buffa, 1992), snellere hoefvernieuwing werd gezien bij Thoroughbred paarden die 15 mg Biotine per dag kregen gedurende 10 maanden.

-Hoeven van pony’s groeiden 15% harder met 0,12 mg Biotine per kg lichaamsgewicht gedurende 5 maanden (Reily , 1998)

- Het effect van een dieet met extra Biotine of brosse en/of brokkelige hoeven is onderzocht in een lange termijn studie(Geyer en Schulze, 1994) Zevenennegentig paarden kregen 5 mg Biotine per 100-150 kg lichaamsgewicht (~25 mg voor een paard van 500 kg). De hoornkwaliteit van de hoeven verbeterde duidelijk na 8-15 maanden. Dit werd gecontroleerd in microscopisch en pathologisch onderzoek.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen